De ultieme verbeter-je-slaap checklist | DIPSSS

De ultieme verbeter-je-slaap checklist



Slapen gaat niet enkel over het aantal uren dat je slaapt, maar vooral hoe effectief de slaap is. Met andere woorden: kwaliteit boven kwantiteit. Gezonde slaap impliceert dat je alle indrukken van die dag verwerkt en dat je hersenen de tijd en de kans krijgen om zich te herstellen.

Slapen is een intense vorm van rust die spontaan op ontspanning volgt en opgebouwd is uit verschillende fasen. Diepe en ondiepe slaap wisselen elkaar af en daartussen treden kleine slaaponderbrekingen op. s’ Nachts regelmatig wakker worden is dus geheel normaal, doch meestal zijn we ons daar zelfs niet van bewust.

De oplossing voor slaapproblemen, of toch niet?

Wellicht denk je nu: heilzaam slapen, makkelijker gezegd dan gedaan! Hoewel de verleiding vaak groot is om naar een slaappilletje te grijpen, zijn er talloze mogelijkheden om niet medische slaapproblemen aan te pakken.

De remedie van Dokter Google is niet altijd de beste oplossing

Het internet en bergen zelfhulpboeken overstelpen ons met informatie voor wie nood heeft aan een optimale nachtrust. Vanuit een opwelling probeer je dingen uit, maar als je dat nieuwe patroon niet dagdagelijks integreert, is het effect slechts tijdelijk.

Verwacht geen instant oplossing, je boekt maar succes door volgehouden aanpassingen.

Hoe zorg je dan wel voor een betere nachtrust? 

Niet iedereen heeft baat bij elke verandering. Gooi daarom je slaappatroon niet integraal om, maar probeer de verschillende mogelijkheden één voor één uit en ontdek wat voor jou persoonlijk werkt. Houd desnoods een slaapdagboek bij om een klare kijk te krijgen op de beïnvloeding van je slaapproces. Onze checklist is alvast een begin.

Wil jij een betere nachtrust? 

DOWNLOAD DE CHECKLIST

Laat je adviseren door ervaren slaapspecialisten

Laat je wat de laatste tips betreft vooral adviseren en bijstaan door slaapspecialisten met gerenommeerde en jarenlange ervaring en kennis op vlak van slaapsystemen en toebehoren. Ga niet in op de vele commerciële praatjes van merk gebonden verkopers, maar vertrouw op eerlijke en neutrale adviseurs wiens core business het is om jou echt te helpen.

Zoek niet verder. De slaapspecialisten van Dipsss staan alvast klaar om jouw slaap te verbeteren. 

CONTACTEER DE SLAAPSPECIALISTEN VAN DIPSSS VOOR EEN SLAAPANALYSE OP MAAT

Ook interessant voor jou

Een comfortabele nachtrust?
Laat je adviseren door onze slaapspecialist.

GRATIS SLAAPANALYSE

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?