Een kleine verandering voor minder rugproblemen | DIPSSS

Een kleine verandering voor minder rugproblemen



Een foute slaaphouding vormt een belangrijke oorzaak van rug- of nekklachten. Maar hoe verander je die slaaphouding? De oplossing is eenvoudiger dan je denkt.

Je slaaphouding veroorzaakt je nek- en rugpijn

Veel mensen met rug- of nekproblemen danken die (deels) aan een slechte slaaphouding. Maar een slaaphouding is onbewust en dus moeilijk te corrigeren tijdens de nacht. Meer nog, de meeste rugpatiënten beseffen niet eens dat hun slaappositie verkeerd is.

Hoe komt het dat je lichaam in een slechte slaaphouding terechtkomt?

  • Tijdens het slapen zoekt je lichaam zo weinig mogelijk weerstand en druk op, zéker als je matras niet persoonlijk aangepast is en dus te hard of zacht.
  • Je lichaam verdraagt het niet dat je knieën tegen elkaar aan drukken tijdens het slapen op één zijde. Om dat te corrigeren, leg je automatisch het ene been voor het andere. Maar daardoor creëer je een gedraaide wervelkolom en dat is niet ideaal. 
  • Vaak trek je na een tijd zelfs één been op terwijl het andere gestrekt blijft liggen. Dit noemen we de torsie lighouding en die is absoluut nefast als je lijdt aan nek- of rugpijn.

Ook onbewuste handelingen kan je corrigeren dankzij het juiste materiaal.

Hoe kan je een onbewuste houding tóch aanpassen?

Bij Dipsss krijgen we dikwijls de vraag: “Wat kan ik doen aan mijn verkeerde slaaphouding? Van zodra ik slaap, weet ik toch niet meer of ik juist lig?”

En dat klopt. We weten nooit hoe ons lichaam zich zal gedragen van zodra we slapen. Het zal altijd de weg van de minste weerstand en de minste druk opzoeken. Als je dat weet, kan je daarop inspelen en toch je houding beïnvloeden.



Kniekussen zorgt voor opmerkelijk betere slaaphouding

Als je merkt dat je rugklachten hebt door een verkeerde slaaphouding, is onze gouden raad om een kniekussen aan te schaffen. Het is ongelooflijk hoe zo’n kleine toevoeging je houding en slaap aanzienlijk verbetert.

Let op, je slaap verandert niet zomaar spectaculair door eender welk kussen dat je tussen je knieën legt. Het unieke kniekussen dat wij aanbieden, bracht een revolutie teweeg in de slaapverbetering. Nochtans is het principe erg eenvoudig.

  • De dikte en veerkracht van een degelijk kniekussen zijn uitgebalanceerd. 
  • Daarnaast heeft het een kleine maar exact uitgekiende omtrek (diameter 20 cm), een rond model en weegt het amper 180 gram.
  • Dankzij de speciale ademende en waterdichte afneembare hoes, voelt het aan als een deel van je lichaam.
  • Het kussen blijft goed zitten en gaat vanzelf mee wanneer je lichaam ’s nachts draait.
  • Omdat het geen hoekige kanten heeft en je lichaam niet afremt bij het draaien, besef je niet eens dat het tussen je knieën zit.

Het gevolg? De druk tussen je knieën vermindert, je bekken gaat ontspannen en de spanning uit je onderrug verdwijnt. Met andere woorden: je slaapt dieper en je hebt veel minder last van je rug en nek, ook overdag.

Niet alleen mensen met rug- en nekklachten spreken vol lof over dit kniekussen. Het is ook een zegen voor wie net een nieuwe knie of heup kreeg. De kwaliteit van je slaap verbeteren en je nek- en rugklachten verminderen, kost slechts € 30. Slapen als een roos was nog nooit zo makkelijk.

Verlang jij ook naar een diepe slaap en zoete dromen? Dipsss to the rescue. Pak je foute slaaphouding nu aan en bestel hier jouw revolutionaire kniekussen.

Ook interessant voor jou

Een comfortabele nachtrust?
Laat je adviseren door onze slaapspecialist.

GRATIS SLAAPANALYSE

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?