Koop ik best een koudschuim of polyether matras? | DIPSSS

Koop ik best een koudschuim of polyether matras?



Polyether en koudschuim matrassen hebben hun intrede in de markt gedaan ter vervanging van kapok, stro en wollen matrassen. Ze geven namelijk een comfortabeler gevoel, kunnen eenvoudig verplaatst worden en blijken vormvaster te zijn dan de oude materialen. 

Dankzij de overstap van natuurlijke naar synthetische materialen ging de hygiĆ«ne er sterk op vooruit. De natuurlijke materialen waren immers de habitat van vlooien, luizen, kakkerlakken, enzovoort. Met de komst van schuimmatrassen hadden deze gelukkig geen toekomst meer. 

De komst van de schuimmatrassen betekenden het begin van de grote industriƫle revolutie. Ze waren eenvoudig te produceren, de grondstoffen waren goedkoop en de verkoopprijs was uiterst interessant.

Vandaag de dag maken schuimmatrassen een groot deel uit van het aanbod omdat de grondstoffen nog steeds goedkoop zijn en het afgewerkte product nog een mooie winstmarge oplevert.

72% van de matrassen bevatten schuimproducten of zijn volledig uit schuim gemaakt. 

Schuimmatrassen geven een goed comfort en een degelijke ondersteuning, waardoor ze fijn en comfortabel liggen. Daarnaast zijn ze in elke prijsklasse te verkrijgen, van heel goedkoop naar zeer duur. 

Door de jaren heen kwamen er naast de schuimproducten ook alternatieven op de markt, zoals bijvoorbeeld latex, wat zowel in een synthetische als in een natuurlijke uitvoering te verkrijgen is. Latex was een geduchte concurrent voor de schuimmatrassen maar doordat de grondstoffen duurder zijn en de verwerkingskosten hoger liggen is de prijs niet concurrentieel met die van de schuimmatrassen. 

Welke matras koop ik nu best? 

Polyether schuim bestaat uit microscopische rechte buisjes, door deze met gewicht te belasten breken er veel buisjes en zakt de schuim door. Kuilvorming, een kortere levensduur dan koudschuim matrassen en minder ondersteuning zijn kenmerkend voor polyether matrassen. 

Koudschuim ook Bultex genoemd is een schuim dat bestaat uit ronde vormen, hierdoor is het veerkrachtiger, duurzamer en zakt het dus minder snel door. Koudschuim matrassen hebben een langere levensduur en bieden voldoende ondersteuning voor een kwalitatieve nachtrust. 

HR++ (High Resilience) of kwaliteitsschuim is een schuim met allemaal mooie ronde vormen, dit maakt dat het schuim heel veerkrachtig, duurzaam en vormvast is. 

Kies bij de koudschuim of HR++ schuimen altijd voor hoge densiteiten (55-65 kg/m3) voor een groter comfort en een langere levensduur. Latex of rubber matrassen(natuurlijk of synthetisch) zijn grotendeels vergelijkbaar met schuimmatrassen maar zijn beter bestand tegen onze zuren en zouten die we tijdens onze nachtrust verliezen en hebben bijgevolg een langere levensduur. Ook bij een latex matras is een hoge densiteit (55-65 kg/m3) cruciaal om extra lang te genieten van uw nieuwe matras. Vraag ook steeds naar een matrashoes gevuld met natuurlijke materialen om te voorkomen dat je te hard zweet in de zomer en het maar niet warm krijgt in de winter. 

Conclusie 

Voor iedereen die zalig aanvoelende matrassen wenst zijn schuimmatrassen een zegen.
Voor iedereen die ondersteuning wenst zijn ondersteunende of veren matrassen een zegen. Voor iedereen die het beste wil van de twee is een gecombineerde matras de beste oplossing. 


Laat u goed informeren en ga niet om de twee minuten in een toonzaal op een ander bed liggen, u weet pas hoe een matras daadwerkelijk ligt na minimum 14 dagen erop te slapen.

Ook interessant voor jou

Een comfortabele nachtrust?
Laat je adviseren door onze slaapspecialist.

GRATIS SLAAPANALYSE

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?