Dit zijn de oorzaken van uw slaapproblemen | DIPSSS

Dit zijn de oorzaken van uw slaapproblemen



Velen onder ons hebben af en toe een periode waarin ze te maken hebben met slaapproblemen. Denk maar aan moeilijk in slaap vallen, onrustig slapen, te weinig slapen, vaak of veel te vroeg wakker worden. De gevolgen daarvan zijn mogelijk nog vervelender: gezondheidsproblemen, pijn lijden, overdag niet goed functioneren en slaperig en/of prikkelbaar zijn.

Chronische insomnia

Wanneer deze symptomen weken en maanden aanhouden, spreekt men van chronische insomnia of slapeloosheid. Het is dan aangeraden om een afspraak te maken met uw huisarts om medische redenen uit te sluiten.

Externe factoren voor slaapproblemen

Vergeet echter niet dat het héél vaak externe factoren zijn zoals een oncomfortabele slaapplek waarbij het lichaam bewust of onbewust gestoord wordt tijdens de nacht, die aan de basis van slaapproblemen liggen. Om er maar enkele te noemen, zo kan u last krijgen van gevoelige drukpunten door te slapen op een te harde of net te zachte matras. Hoogst onaangenaam is het wanneer de gevoelstemperatuur in bed overwegend te warm of te koud is, waardoor je zalige nachtrust ernstig gehinderd wordt.

Geen aangepast bed of aangepaste matras 

Wanneer het probleem zich vooral bij het bed of de matras zelf situeert, is het belangrijk om een afspraak te maken met een slaapspecialist. Hij stelt een persoonlijke slaapanalyse op en kan aan de hand hiervan doelgerichte oplossingen aanbieden. Door de neutraliteit is hij eveneens het best geplaatst om advies te geven bij vervanging of aankoop van o.a. een nieuwe matras, bed, al dan niet elektrische boxspring, waterbed, gepast beddengoed, functioneel hoofdkussen, … .

Zeg nu zelf, wie van u vindt zijn weg nog in de talloze commerciële praatjes van zovele merken en fabrikanten van slaapsystemen en -benodigdheden.

Bent u op zoek naar een slaapadviseur met kennis van zaken? 

Bij Dipsss in Houthalen kunt u rekenen op onafhankelijk advies op maat.

Neem contact op met Dipsss

Ook interessant voor jou

Een comfortabele nachtrust?
Laat je adviseren door onze slaapspecialist.

GRATIS SLAAPANALYSE

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?